Tolmácsolás

A Lingua-Port Fordítóiroda professzionális nyelvi szolgáltatást nyújt tárgyalásokon, üzleti és magán megbeszéléseken, valamint konferenciákon.

Projektvezetőink kiválasztják a munkára a leginkább alkalmas tolmácsot és tolmácsolási módot, ezzel levéve Önről a szervezés, keresgélés terhét.

Vállaljuk partnereinkkel közösen a tolmácsolás teljes infrastruktúrájának biztosítását is.

Tolmácsolási típusok:

  • Konszekutív (követő/kísérő) tolmácsolás: kisebb létszámú megbeszélések, előadások és tárgyalások lebonyolítására alkalmas ez a tolmácsolási forma mely nem igényel különösebb infrastruktúrát. A résztvevők néhány mondatonként, egy-egy gondolatmenetet befejezve megállnak és megvárják, hogy a tolmács (fejből vagy jegyzeteiből) a lehető legpontosabban összefoglalja az elhangzottakat.
  • Szinkron (konferencia) tolmácsolás: nagyobb rendezvényeken, konferenciákon jellemző ez a tolmácsolási mód, ahol a tolmácsok egy tolmácsolásra kialakított kabinból, mikrofonon keresztül a folyamatos előadást szünetek nélkül tolmácsolják, kb. félóránként váltva egymást. A szinkrontolmácsolás a tolmácsok részéről nagy felkészültséget igényel, a fordítóiroda részéről pedig komoly infrastruktúra biztosítása szükséges.
  • Fülbesúgós (chuchotage, ejtsd: susotázs) tolmácsolás: ebben az esetben a tolmács a megbízó vagy megbízók mellett áll és a másik fél mondanivalóját halkan és folyamatosan közvetíti. Előnye, hogy nem szükséges hozzá drága tolmácsberendezés.
  • Telefonos tolmácsolás: ez a tolmácsolási mód a tolmácsolás egyre inkább terjedő, legújabb változata. Ennek a tolmácsolásnak előnye, hogy nem szükséges a személyes találkozó, a költségek nem magasak, hamar megszervezhető és minden tekintetben rugalmas.
  • Jelnyelvi tolmácsolás: A tolmács a beszélővel valós időben jeleli az elhangzottakat ezzel segítve a siket és nagyothalló résztvevők kommunikációját.

Értékeink

Professzionális csapat

Számunkra a fordítás és tolmácsolás nem csak szakma, hanem hivatás is.

Minőség

Partnereink elégedettsége folyamatos fejlődésre ösztönöz minket.

Gyorsaság

Rugalmas határidők mellett szem előtt tartjuk ügyfeleink igényeit.